Efsane Miğferdibi Savaşı nasıl çekildi?

Yüzükler Efendisi serisinin efsanevi sahnelerinden biri olan Mİğferdibi Savaşı sahnesinin nasıl çekildiğini hiç düşündünüz mü? YouTuber Puschak sizler için bu soruyu cevapladı!

Yüzükler Efendisi ile özleşmiş sahnelerden biri ola İki Kule savaşını bilmeyeniniz yoktur. Peki bu sahnenin hiç nasıl çekildiğini hiç düşündünüz mü?

Efsane İki Kule Savaşı sahnesi nasıl çekildi?

Bu sorunun cevabını bizlere, YouTuber Evan Puschak, çok iyi bir şekilde açıklamış. Her şeyin bir matematik denklemi üzerine kurulu olduğunu belirten Puschak, 30 dakika süren İki Kule savaşının sahnesinin nasıl çekildiğini grafik üzerinden anlattı.

YouTuber Puschak, bu 30 dakikalık savaş sahnesini 24 parçaya bölerek anlatıyor. Puschak‘a göre filmi belli bir düzenin içinde devam ediyor.

Puschak’ın çıkarttığı grafiğe göre, savaş başlıyor ve kahramanlar savaş ilerledikçe farklı zorluklarla karşılaşıyor. Bütün bu zorlukların altından kalkmayı başaran kahramanlar en sonunda zaferi elde ediyor.

Bu grafik sadece İki Kule savaşı ile sınırlı olmadığını belirten Puschak, filmin genelinde böyle bir denklemin olduğu belirtti. Peter Jackson’ın oldukça başarılı bir iş çıkarttığını vurgulayan YouTuber, yönetmen Jackson’ın kurduğu paralel düzen sayesinde, film belli bir düzen içinde devam ettiğini de yayınladığı videoda belirtti.

Ayrıca Puschak, aynı paralel düzenin serinin diğer filmlerinde geçerli olduğununda altını çizdi.

 

SDN – ShiftDelete.Net

Bu Yazıya Emoji ile Tepki Ver

0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir!

Makale Hakkında Yorum Yapın!

Bir cevap yazın

Makale Hakkında Yapılan Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.