Mardin’de Mezuniyet Sevinci

Artuklu Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

Mardin Artuklu Üniversitesi Merkezi Kampüs alanında 2016-2017 akademik yılı genel mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı.


Yaklaşık 1500 öğrencinin mezuniyeti için düzenlenen törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, akademik-idari personel ve mezun öğrencilerin yanı sıra öğrenci aileleriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Edebiyat, Mühendislik ve Mimarlık, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Meslek Yüksek Okullarından mezun olan öğrenciler için hazırlanan mezuniyet kep töreninde öğrencilerin heyecanını paylaştığını belirten Mardin Valisi Mustafa Yaman, öğrencileri ve öğrenci velilerini kutlayarak ülkenin nitelikli insan gücüne mezun katmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Mezun olan öğrencilerin büyüyen, gelişen, hedefleri büyük olan bir Türkiye’nin gençleri olduğunun altını çizen Yaman, “Üniversitemiz sizleri hayata en güzel şekilde hazırladı. Büyük düşünmeye ve hedeflerinizin büyük olmasına alışkınsınız. Hiçbir zaman yılmayın. Çok çalışın, adaletten ve dürüstlükten ayrılmayın, hep birlikte tek gayemiz milletimiz olsun” dedi.

Görkemli etkinlikler eşliğinde mezun olmanın coşkusunu yaşayan öğrenciler ile bu sevinci paylaşan aileleri ve katılımcıları selamlayarak konuşmasını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise, bilgi ve donanımla hayata uğurladıkları öğrencileri artık meslektaşları olarak addettiklerini belirterek üniversitenin kısa sürede büyük başarılara imza attığından bahsetti. Prof. Dr. Ağırakça:

“Mardin Artuklu Üniversitesinin son yıllarda aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle adından sık sık söz ettiriyor. İlim insanı güzelliğe, doğruluğa, fazilete götürmelidir. Bugün sahip olmaya hak kazandığınız diplomayı insanlığa yarar sağlayacak biçimde kullanmalısınız. Biz, sizleri bugünün donanımlı meslek elçileri, yarının ise bir akademisyeni, meslektaşımız, etkin bir ülke yöneticisi veya önemli bir sektör temsilcisi olarak görüyoruz. Hangi alandan mezun olmuş olursanız olun iyi bir donanıma sahip olduğunuzu biliyorum. Mardin Artuklu Üniversitesinin mezunlarını bütün Türkiye’ye gösterin” şeklinde konuştu.

Katılımın yoğun olduğu ve bir şölen havasında geçen mezuniyet töreninde konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri plâket ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Konfetiler ve müzik eşliğinde keplerini havaya fırlatan öğrenciler, mezuniyet sevincini yaşadı.

Bu Yazıya Emoji ile Tepki Ver

0
0
0
0
0
0
0
0
0

Makale Hakkında Yorum Yapın!

Bir cevap yazın

Makale Hakkında Yapılan Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.