MOTOSİKLETLER MECLİS GÜNDEMİNDE..

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Grup Başkan Vekili Levent Gök, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere yazılı soru önergesi verdi.

Chp Grup Başkan Vekili Levent Gök “Türkiye’de motosiklet kullanan vatandaşlarımız trafikte ikinci sınıf sürücü yerine konmakta, yollarda diğer sürücüler tarafından görmezden gelinmekte ve sıklıkla şiddete maruz kalmaktadır. Motosiklet sürücüleri kasklarına taktıkları kameralar aracılığıyla kaydettikleri görüntüleri internet ortamında paylaşmakta ve kendilerine bir korunma mekanizması geliştirmeye çalışmaktadırlar. “Altın Elbiseli Adam” olarak bilinen Barkın Bayoğlu yıllarını motosiklet sürücülerini bilinçlendirmeye vermiş bir yol tutkunuydu. Bayoğlu’nun kontrolsüzce yola çıkan bir kişiye çarptığı kazada hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye’nin en önemli trafik sorunlarından biri tekrardan gündeme gelmiştir. Bu bilgiler ışığında:

Vatandaşlarımızın trafik bilincini artırmak ve motosikletlerin trafikteki yerini anlatmak amacıyla kamu spotu çekilmesi, reklam panolarına bilgilendirici afişler asılması gibi hangi çalışmalar yapılmaktadır?

Sürücü kurslarının eğitim izlencesine motosikletlerin trafikteki yerine ilişkin bir bölüm eklenmesi düşünülmekte midir?

Motosiklet sürücüleri için pozitif ayrımcılık içeren herhangi bir hukuki düzenleme planlanmakta mıdır?

2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında kaç vatandaşımız motosiklet kullanırken karıştıkları kazalar sonucunda hayatlarını kaybetmiştir?

Bu vesile ile Mardin İlimizde Bisiklet ve Motosiklet Yolları yapılabilir ve kullanımı artabilir.

Bu Yazıya Emoji ile Tepki Ver

0
0
0
0
0
0
0
0
0

Makale Hakkında Yorum Yapın!

Bir cevap yazın

Makale Hakkında Yapılan Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.