İnşaat Bölümü Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Programı açıldı.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 16.12.2015 tarihli kararı ile Midyat Meslek Yüksekokulu’na İnşaat Bölümü Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Programı açıldı.

Mardin/Midyat halkı alınan bu kararla büyük bir mutluluk duydu. Bölge için büyük bir gelir kaynağı olan inşaat sektöründe Midyat taşı işlemesi ülkemizin yarısına birçok Avrupa ülkesinde de rağbet görüyor.

Bu hususta üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’nın önemli katkıları olduğunu dile getiren Yüksekokul Müdürümüz Tarık DEMİR, şu değerlendirmelerde bulundu: “Konuyla ilgili ilk müracaatımız reddedilmişti. Ancak ikinci müracaatımızı Sayın Rektörümüz yakından takip etti ve program açıldı. Kendilerine teşekkürler ediyoruz. Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Programının açılmasının bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Zira Midyat’ta bulunan katori taşının işlenmesi; yeni ustaların yetişmesi, taş işlemeciliğinin profesyonel boyutlara taşınması ve bu sanatın korunması, önemli bir hizmet olacaktır. Telkariye getirdiğimiz açılımı Midyat taş işlemesine de getirmek istiyoruz. Bunun dışında Midyat’a sanat ve sosyal bilimler ağırlıklı ilave programları bina şartlarımıza göre açmak suretiyle yüksekokulumuzu sanat ve kültür ekseninde geliştirmek istiyoruz.”

Bu Yazıya Emoji ile Tepki Ver

0
0
0
0
0
0
0
0
0

Makale Hakkında Yorum Yapın!

Bir cevap yazın

Makale Hakkında Yapılan Yorumlar

 Taş Ustası 29 Eylül 2018 Cevapla
1 0

Üniversiteler sadece insanların diploma aldıkları kurumlar değildir. Öğrenciler mesleki olarak bir şeyler öğrenirken bir yandan da gerek sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebilmeleri gerekir. Bu bölümün açılması güzel bir şey ama açıldığı yer gerçekten kötü. Öğrencilere hiç mi bu bölümü açanların yazığı gelmiyor? Acaba aynı yere kendi çocuklarını da gönderirler mi(hiç sanmıyorum) ? Doğru düzgün bir servisin olmadığı, çocukların herhangi bir market ihtiyacını dahi karşılayamayan bir yerde böyle bir bölümün açılmasındaki mantık nedir anlamış değilim. Bölümün açıldığı yer taş ustalarının ilk yetiştiği yer, ancak okulun yanında herhangi bir ocak falan yok. Yani midyat merkeze de açılsa mardine de açılsa değişen bir şey olmayacaktı. Sadece öğrenciler çok daha rahat edebilecekti. Gerçekten üniversitenin manasını anlayamayan sözde!! akademisyenleri ve bu bölümün burada açılmasını sağlayanları kınıyorum.