Sağlık İçin 5 İpucu

Sağlıklı bir beslenme için çok önemli 5 ip ucu verelim
Dengeli beslenin
Yeni bir güne sağlam bir kahvaltı ile başlamak sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan olsun. Dengeli bir beslenme için öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken şey mevsim sebze ve meyvelerini tüketimi olsun. Zamanında yetiştirilen meyve ve sebzeler daha sağlıklı olur, özel ortam ve destek gerektirmez yani hormonlu olmaz. Günde 3 ana öğün, 3 de ara öğün yapmak gerekir tabi düzenli bir şekilde. Bol  miktarda su içilmeli, yağ oranı düşük tutulmalı, karbonhidrat ve protein oranı dengeli yiyecekler tercih edilmeli yemekler yavaş yenilmeli.

Düzenli uyuyun
Vücudumuzun dinlenmesine müsaade etmeliyiz. Dinç ve sağlam bir vücut için mutlaka ruhu ve bedeni dinlendirmeliyiz.

Spor yapın
Vücudun spora en hazır olduğu vakit akşam saatleridir. Yalnız spor  her zaman  yapılabilir. Bacak, karın, kol, göğüs ve bel kaslarını çalıştıracak aktiviteler oldukça önem taşır. Haftada 3 kez spor yapabiliyorsanız en az 20 dakika, daha az zaman ayırıyorsanız en az 45 dakika gibi bir süre tutmak uygun olur.

Beyninizi aktif tutun
Bulmacalar, zeka oyunları, zeka soruları kitap okumalar ve hafıza teknikleri beyni dinç tutar. Ama yorulduğunuzda beyninizi dinlendirin. Her gün okuyacağınız 30 sayfalık bir kitap, yemeklerinizde kullanacağınız baharatlar (Özellikle zerdeçal, safran, tarçın) beynin aktif kalmasına yardımcı olur.

Temiz kalın
Vücudunuzun temiz kalmasına özen gösterin. Haftada en az 2 kez ya da 3 günde bir kez  mutlaka banyo yapın. Tuvalet temizliğine özen gösterin ve ellerinizi sık sık sabunla yıkayın el temizliğinize özen gösterin.

Bu Yazıya Emoji ile Tepki Ver

0
0
0
0
0
0
0
0
0

Makale Hakkında Yorum Yapın!

Bir cevap yazın

Makale Hakkında Yapılan Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.